news-details
Ekonomija

Domaći gosti na primorju, bilježe se prve rezervacije

Izvor: RTCG

Iako turistička sezona u Budvi zvanično još nije počela, ovih dana u prijestonici crnogorskog turizma ima gostiju. To su domaći turisti, koji su praznike iskoristili za odmor u primorskom ambijentu. Hotelijeri bilježe prve rezervacije iz inostranstva već za naredni mjesec, ali i interesovanje iz zemalja regiona i Evrope.

 Većina plaža će biti opremljena plaznim mobilijarom početkom ili sredinom juna, kada se očekuje i otvaranje svih hotela, i restorana, što će, naravno, zavisiti od otvaranja granica, i prvih komercijalnih letova.

-Očekujemo da, kao u najboljim vremenima, turisti koji prvi dođu u naš grad, budu i zadovoljni- kazala je direktorica Turisticke organizacije Budva Maja Liješević.

Turisticka sezona zvanično još nije počela u Budvi, ali su domaći gosti stigli u svoje omiljene restorane, kafiće, na svoje more.

-Najviše zavisi od granica, od procedura zdravstvenih, bezbjednosnih,, takođe, od bilateralnih odnosa naše, sa drugim državama-objašnjava Liješević.

Odgovornost koju je Crna Gora pokazala u borbi sa korona virusom, a uskoro, najvjerovatnije, i status prve corona free destinacije u Evropi, najvažnija je poruka za turiste ove sezone.

-Krenuli smo polako Crnu Goru, krećemo od 1.juna tržiste regiona prvenstveno, i nadamo se da ćemo vec od jula mjeseca, imati i jaka ostala tržišta, tipa: Njemačke, Ćeške, Rusije-kazala je izvršna direktorica HG "Budvanska rivijera" Katarina Kažanegra.

Najveća crnogorska hotelska grupacija ovih dana otvorila je jedan smještajni objekat, i nekoliko ugostiteljskih sadržaja u starom gradu i turističkom naselju. Ostali hoteli biće otvarani postepeno, u skladu sa preporukama nadleznih institucija.

Većina zakupaca plaža počeće sa radom sredinom juna

-Očekujem da možemo jul, avgust i septembar, da moze da bude, nesto da se desi na bolje, naravno-kazao je zakupac plaže Drobni pijesak Čazar Mijač.

Za izdavaoce privatnog smjestaja godina će biti teska, ipak, nadaju se gostima koji u Crnu Goru mogu doći drumskim putem.