news-details
Društvo

Gradonačelnik Herceg Novog osudio potez Vlade i pozvao građane Srbije i BIH da dođu u Herceg Novi

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osudio je danas odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Katić ukazuje da je  ova odluka  već napravila štetu “ne samo Herceg Novom, već i cijelom primorju”.

- Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama-kaže Katić.

Ukazujući na “strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi”,  Katić je ocijenio da se radi o “ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori”.

-Pitanje za Vladu Crne Gore je gdje je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru. Pozivam sve ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvijek dobrodošli i u što većem broju-poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi.