news-details
Ekonomija

Pokrenuta kampanja “Ulcinj – svijet u malom”

Opština Ulcinj pokrenula je kampanju “Ulcinj – svijet u malom” kojom ovaj grad pozicionira kao pravu destinaciju za ovu ljetnju sezonu. Kampanja je usmjerena na sva ona tržišta odakle tradicionalno dolazi najveći broj gostiju, a biće sagledane i mogućnosti da bude zastupljena i u drugim zemljama sa kojima će Crna Gora imati otvorene granice.


-Crna Gora kao prva Covid -19 free zemlja u Evropi već intezivno radi na pripremnim aktivnostima za ovogodišnju turističku sezonu koja je uz adekvatnu afirmaciju lokalnih potencijala sasvim obećavajuća. U ovim vremenima kada su kretanje i međunarodni saobraćaj ograničeni, a ujedno i kada se ulažu veliki napori na očuvanju zdravlja stanovištva, idealan je trenutak dati građanima iz zemlje i regiona priliku da otkriju zašto je posljednjih godina Crna Gora među top turističkim destinacijama u svijetu-saopšteno je iz opštine Ulcinj.

-Još tokom pandemije, vrlo predano smo radili i pripremali se za period koji je upravo došao. U tom smislu, već od danas pokrećemo nacionalnu, ali i regionalne kampanje kojom želimo Ulcinj pozicionirati kao pravu destinaciju za ovu ljetnju sezonu. Riječ je o kampanji pod nazivom “Ulcinj – svijet u malom“-izjavio je predsjednik ove Opštine Ljoro Nrekić.

On je dodao da je Ulcinj kao najudaljeniji primorski grad u Crnoj Gori uvijek bio percipiran kao “destinacija na kraju svijeta”, što je često određene prirodne i kulturne resurse stavljalo u zadnji plan.  Ulcinj se sada predstavlja kao raznolika turistička destinacija, jer rijetko se ko kao Ulcinj može pohvaliti plažama, kulturnim i drugim sadržajima.

-Ovom kampanjom upravo želimo pokazati sve one skrivene vrijednosti, bogatu prošlost i prirodnu raznovrsnost koja je usađena u identitet ovog grada a koja potencijalnom gostu može donijeiti iskustvo vrijedno pamćenja. Mnoga od tih iskustava čekaju i dalje da budu otkrivena, jer je Ulcinj zaista – svijet u malom, idealan grad za sve one koji vole aktivan odmor, ali i za one koji traže mir -navodi Nrekić.

*Fotografije: opština Ulcinj