news-details
Društvo

Radović: Građani Srbije i BiH su više od turista, to su naši rođaci, prijatelji i komšije

Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović  pozvao je građane Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi, poručio im da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na “nepromišljene izjave premijera Duška Markovića”.

-Građani Srbije i BiH  koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju da su na našem primorju, kao, uostalom, i u cijeloj državi, izuzetno dobrodošli i rado viđeni gosti. Građani Srbije i BiH u Crnoj Gori  jesu i više od turista, jer su to i naši rođaci, prijatelji, komšije. To su i građani sa kojima dijelimo zajednički prostor Balkana i, zajedno sa njima, nastojimo da od Balkana načinimo prostor koji se više neće prepoznavati po tome što, kako reče Bajaga, "svakih pedeset leta izbija rat"-rekao je Radović.

On je naveo da je žalosno što vlast pokazuje da je spremna da “vlastiti interes željenog održavanja na vlasti zahvaljujući tenzijama podredi opštem interesu oporavka državne ekonomije nakon pandemije koronavirusa”.

-Kako licemjerno, nakon odluke da se ne otvore granice i sa Srbijom i BiH danas zvuči sladunjava sintagma koju je premijer Marković  koliko juče, koristio o Crnoj Gori kao "corona free destinaciji". Ovakvom odlukom, Crna Gora postaje, možda, "djelimično free destinacija", ali, sigurno, ne i "sasvim free destinacija". A premijeru Markoviću bi trebalo da je, na primjeru skorašnjeg izvještaja Freedom house, svježe saznanje o tome kako tanka linija dijeli djelimično slobodnu od posve neslobodne države.Stoga, građane Srbije i BIH pozivam da se isuviše ne obaziru na nepromišljene izjave premijera Markovića i da se ne ljute na građane Crne Gore zbog njegove izjave, već da se, kao i svake godine, odluče da svoj odmor provedu u Crnoj Gori, na crnogorskom primorju, gdje znaju da ćemo ih uvijek srdačno dočekati. Dragi građani Srbije i BiH, ne dozvolite da nas svađaju i sjetite se da ovo nije država ni Đukanovića, ni Markovića, ni Marovića niti DPS, već časnih i poštenih ljudi-poručio je Radović.

*Fotografija:  Vuk Lajović